Dörrar till huset

När man inreder sitt hus eller sin lägenhet så är det lätt att glömma bort hur ens innerdörrar ser ut. Innerdörrar är minst lika viktigt som tapeter, då de ofta blir en del av inredningen och kan lyfta helhetsintrycket av ditt hem. Det finns massor av olika innerdörrar att välja mellan, både när det gäller stil och färg. Du gör smart i att välja innerdörrar som passar med stilen i resten av huset.

Du behöver dock inte byta ut alla sina innerdörrar samtidigt, utan du kan byta ut en i taget om du vill. Det kan vara en ganska kostsam historia att byta ut alla samtidigt så det kan vara en god idé att ta en dörr i taget. Då hinner du också fundera på om du vill ha likadana dörrar i hela huset, eller om du vill variera dig lite. Är du osäker på vad du ska välja kan du få mer information om innerdörrar här.

Välja rätt dörr

Vilka innerdörrar du ska välja till rummen i bostaden är inte helt lätt att svara på ,det är oftast en smaksak. Trots det finns det en del att tänka på när du ska göra ditt val. Om du har lite plats i ett rum så kan du med fördel välja en dörr som tar lite plats, exempelvis en skjutdörr. Då tar dörren ingen plats och monteras oftast genom att man hänger dörren på en skjutdörrsskena. 

Om du vill ha en tjusig entre till sitt vardagsrum så kan du titta på pardörrar. Många har ofta en större öppning till vardagsrummet som ger ett bra ljusinsläpp. Det kan man förstärka genom att satsa på pardörrar som är helt eller delvis glasade. En glasdörr gör också att man kan se in i rummet även när dörren är stängd, vilket ger ett mer öppet intryck.

Det är viktigt att välja rätt beslag och handtag till innerdörrarna eftersom det oftast blir en väldigt iögonfallande detalj. Dessa är också enkla och mindre kostsamma att byta än en hel dörr. Tro det eller ej, men genom att byta bara handtag eller beslag kan du få en ny look i ditt hem. Tänk också på att vissa dörrar ska ha lås, exempelvis badrumsdörren. Har du små barn kan det också vara en idé att installera lås till andra dörrar om du till exempel förvarar kemikalier eller verktyg som barn kan komma åt. 

Göra arbetet själv?

Om du inte tillhör kategorien som har tummen mitt i handen, så kan du oftast installera din innerdörr själv. Det kan dock vara bra att vara två stycken när man gör det. Det är lättare att få dörren på plats och det är också enklare att mäta under arbetets gång om man har hjälp av någon.

Vill du inte installera dina dörrar själv så kan du ta hjälp av en hantverkare. Det brukar var ett enkelt arbete och går väldigt snabbt för proffsen. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *