Bloggflöde

En sport jag vill testa på

-Detta inlägg är ett samarbete tillsammans med pdlcenter.se

Snart nytt år och nytt år innebär ny energi och nya utmaningar, eller hur?

Någonting som jag verkligen har fastnat för är padel. Jag har aldrig spelat Padel, men jag har snöat in mig på det totalt.  Väldigt många i min närhet sysslar med det och mitt mål är att även jag ska komma igång med det. Jag har som sagt aldrig tidigare testat padel men fått höra hur otroligt roligt det ska vara och att det inte känns som att man tränar.

 Det bästa med padel är att man kan göra det både inomhus men även utomhus, vilket passar perfekt nu när när vintern är här. Ni som följt mig ett tag vet hur mycket jag älskar att träna och att jag gör det regelbundet, men det som känns så himla roligt med just padel är att det är en lagsport och även ger möjlighet att kunna umgås med sina vänner samtidigt som man tränar.

Jag var inne och kollade på padel och vart man kan spela det. Jag har rikrigt tur för tydligen finns det ett Padel Center väldigt nära mig.  Jag har faktsikr redan läst på reglerna haha.
Detta hittade jag gällande reglerna:

Regler Padel

·      Bollen får bara studsa en gång per sida

·      Man får låta bollen studsa i väggen efter att den nuddat marken.

·      Man får slå bollen direkt på volley.

·      Endast en spelare får röra vid bollen innan den slås över.

·      Vid udda antal game så sker sidbyte. Vilotiden mellan varje game är 90 sekunder.

Jag ser verkligen fram emot att testa denna sport, och vem vet, det kanske blir en ny favorit? Är det någon av mina läsare som har spelat padel tidigare och har några bra tips? Ni får gärna skriva till mig i så fall! 

Har tröttnat lite på gymmet så nu ser jag fram emot att testa något annat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *