Bloggflöde

Ett inlägg om ekonomi

-Detta inlägg är ett samarbete tillsammans med ekonomitips.nu

Hej fina ni!
Idag ska vi prata ytterligare lite om ekonomi då jag vet att ni är nyfikna på hur jag tänker när det kommer till detta ämne. Jag kommer faktiskt inte prata så mycket om min egen ekonomi då jag tycker att det är något privat, men jag vill ändå att ni ska få ett hum om vad jag spenderar mina pengar på. Lite längre ner kommer jag också tipsa om siten ekonomitips.nu. Perfekt för dig som vill ha råd och tips om hur just DU kan spara.

Jag är och har alltid varit väldigt bra på att spara och att hålla i mina pengar. Jag sätter alltid upp mål för mitt sparande och gör en ny budget för varje månad. Sparkontot försöker jag såklart inte att nalla ifrån utan jag försöker investera dem rätt.

Förutom mina fasta utgifter som hyra, el, försäkringar, gym, transport och så vidare lägger jag mest pengar på:

  • RESOR – men enligt mig är resor det enda man kan köpa som man inte blir fattig av.
  • MAT/ALKOHOL – lägger mycket pengar på sushi, sallader, KAFFE och vin….
  • SHOPPING – Ja denna kategori slukar en del pengar. Men jag har blivit så mycket bättre när det kommer till att hålla i mina pengar och tänka efter innan jag handlar kläder och designerprylar. Att investera i hållbara ting är ett spartips ifrån mig.

Men summan av kardemumman! Jag är en livsnjutare, har ett stabilt sparande och är bra på att unna mig saker. Jag har en budget som jag (oftast) kan hålla mig till 🙂 Mina bästa spartips är väl att minska sina små utgifter så gott det går. Man blir inte rik av höga inkomster, utan låga utgifter. Värt att tänka på! Dock så är det tufft att vara ensam.. Från att gå ifrån att vara sambo och dela på allt till att vara ensam är ganska tufft. Speciellt när man lever i en kostsam bostad i en dyr stad…

Sen vill jag bara förtydliga att pengar inte kan köpa lycka… I alla fall inte min lycka 🙂

Jag tycker det är så viktigt att man är insatt i sin ekonomi och att man intresserar sig i att spara. Jag har alltid haft mycket frihet när det kommer till att kunna köpa saker och detta beror helt enkelt på att jag alltid har varit bra på att spara och att hålla i mina pengar. Har man inte haft möjligheten till att spara pengar men man önskar sig nya möbler, ny bil eller att något oförutsett händer där man behöver in med pengar så finns det idag hjälp. Ibland måste man kanske ta ett privatlån för att månaden inte går ihop, men då är det viktigt att tänka på dess konsekvenser. Jag vet att Zmarta eller Lendo har bra och förmånliga lån.

Sidan ekonomitips.nu är en site som jag är inne och kollar supermycket på. Dem ger så grymma tips på hur du som privatperson kan  investera, låna och spara på bästa sätt.

Att låna pengar är något många måste göra, speciellt om det handlar om större köp. Många struntar i vad lån kostar och vad det kan bli för konsekvenser av att låna pengar. Se till att läsa på, försök vara insatt och jämför olika lån. Ta dig tid att göra detta. Du kan spara något otroligt mycket på att ansöka om rätt lån för dina behov.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *