Få bort fläckar med såpa 

Inlägget är i ett betalt samarbete med Västerbottenssåpa 

Jag har länge använt mig av Västerbottenssåpa för att ta bort tuffa fläckar på kläder, skor och övriga textilier. Jag har övergått allt mer från starka kemikalier till att enbart använda såpa som rengöring. Nu ska jag berätta mer om just såpan och dess positiva egenskaper på kläder.

Med min rabattkod Emmaj20 får du 20% rabatt på allt hos Västerbottenssåpa 🙂
Shoppa din såpa här <– klick

Få bort tuffa fläckar med såpa

I dagens samhälle som är fylld av starka produkter som rengöring och fläckborttagning glömmer vi ibland bort de enkla och naturliga lösningarna som vi förr alltid använde.  En tidlös lösning på fläckproblem är såpa, en mild produkt som inte bara fungerar som rengöringsmedel utan också som en överraskande effektiv fläckborttagare. Något jag verkligen vill dela med mig av och tipsa om. För det blir en hel del fläckar när man har barn…

Västerbottenssåpa har såpa i flera olika varianter och former. Men för just fläckborttagning använder jag mig gärna av den fasta såpan i kombination av bikarbonat.

En av de mest imponerande egenskaperna hos såpan från västerbottensssåpa är förmågan att agera som en effektiv fläckborttagare. Många av oss har upplevt frustrationen av envisa fläckar på kläder eller textilier som verkar omöjliga att få bort. Men innan du ens tänker tanken att införskaffa starka kemikalier, prova att använda såpa för att ta itu med fläcken på ett naturligt sätt.

Så här använder jag såpa för att ta bort fläckar:

  1. Innan du börjar, se till att fläcken är torr och fri från eventuell smuts eller smuts som kan skrapas bort försiktigt.
  2. Fukta en bit tyg eller svamp med vatten och applicera såpa på fläcken. Arbeta in såpan i tyget med lätta cirkelrörelser. Var försiktig så att du inte gnuggar för hårt och skadar tyget.
  3. Låt såpan verka på fläcken i några minuter. Ibland kan det behövas längre tid för att lösa upp och lossa fläcken, särskilt om det är en envis fläck som rött vin eller olja.
  4. Efter att ha låtit såpan verka, skölj noggrant tyget med kallt vatten. Se till att all såpa sköljs bort ordentligt.
  5.  Om fläcken inte helt försvunnit efter första försöket, upprepa processen tills fläcken är borta. När fläcken är riktigt tuff tillsätter jag lite bikarbonat och det gör alltid susen.

Jag upplever att såpa fungerar bra på en mängd olika material, inklusive bomull, linne och ull 🙂

Så, innan du går ut och köper dyra fläckborttagningsprodukter fulla av kemikalier, ge den enkla och naturliga såpan en chans. Du kanske blir förvånad över dess förmåga att ta itu med även de mest envisa fläckarna på ett skonsamt sätt. Att använda sig av såpa är positivt både för dig, miljön och din plånbok.  i

Dessa produkter ingår i Västerbottenssåpas kit ”Tuffa Fläckar” – TIPS Få bort fläckar med såpaDet går superlätt att få bort envisa smikfläckar på kläder med hjälp av såpa.

läs mer: så får du bort tuffa fläckar i badrummet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *