Gravid

Gravid vecka 28

Bebis längd i vecka 28: 37,5
Bebis vikt i vecka 28: 1000 gram
Bebis frukt / grönsak  i vecka 28: Aubergine

Gravid vecka 28

Under Måndagen denna vecka gjorde vi ett nytt försök med stetoskopet. Varje vecka har vi försök lyssna på hjärtat sedan Livia köpte stetoskopet, men vi har inte hört något annat än mina tarmar som jobbar haha. Men denna dag hörde vi bebisens hjärta slå. Det var en häftig upplevelse.

Människor har börjat kommentera min graviditet denna vecka. Under vår staycation på herrgården har många velat prata om graviditeten, grattat mig och frågat hur jag mår. Även fler personer som taxi chaufförer har påpekat att jag är gravid 😂

Magen känns lite mer annorlunda  än tidigare. Jag märker att han ligger på konstigt sätt då magen kan puta åt olika håll haha. Barnrummet är så gott som klart nu, men jag kan ändå känna en stress över att han ska komma. Det är blandade känslor. Jag vill inget hellre att han ska vara här nu, men samtidigt så känner jag mig inte riktigt redo.
Jag hat kunnat ”se honom på utsidan” i någon vecka nu och det gör allt mer verkligt. När han rör sig blir det som vågor / pickande på magen och det är riktigt häftigt att se.

Gravidmage vecka 28

Gravidmage vecka 28 

gravid vecka 28 symptom

Jag gråter för ALLT. Precis allting. Jag har inte märkt av denna blödiga sida tidigare. Men det kan vara allt ifrån söta katter, till minnen jag tänker på eller ett skadat djur jag ser på tv. Märkligt det där…
Jag hat fortsatt ONT (rejält ont i perioder) under området där min bh bygel slutar. På höger sida. Det känns som kraftig kramp och håll samtidigt. Är det för att bebis trycker på detta område, eller är det min myom som spökar? Även vaderna har börjat spöka nattetid och halsbrännan är nästan konstant på kvällarna. Min sömn är som borta och jag kan lika vaken hela / halva nätter. Det är otroligt jobbigt.

Läs mer: Gravid vecka 27 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *