Bloggflöde

Har du ett stillasittande arbete?

Hej bästa läsare 🙂
Jag brukar verkligen aldrig prata illa om mitt jobb. För i min värld är det världens bästa arbete och mitt drömyrke. Ibland får jag liksom nypa mig i armen för förstå att detta är min verklighet. Att jag kan sitta och jobba ifrån världens alla hörn, vilken tid på dygnet jag vill är lycka. Att kunna planera sin lediga tid och lägga upp dagarna som JAG vill är verkligen frihet för mig.
Det finns dock en sak med mitt jobb som jag känner är negativt. Eller det är ju inte bara mitt yrke det drabbar utan alla stillasittande yrkesroller. Hur som helst är det negativa med mitt yrke att kroppen slits. Tro det eller ej, men att sitta för länge i samma position sliter på kroppen och det kan leda till mycket problem som övervikt, ryggsmärtor, höftsmärtor och så vidare. Jag tycker att jag är väldigt bra på att byta ställning, ta lunchpromenader och avbryta när det känns jobbigt i ryggen. Men anställda personen som spenderar dagarna på kontor kanske inte har samma möjlighet. Kroppen ska hålla länge och man måste ta hand om den.
Sedan jag blev gravid är jag ännu mer noggrann att ta hand om kroppen, jag har till exempel investerat i ett par kompressionsstrumpor som jag använder flitigt. Har du råkat illa ut och fått ont i kroppen finns det hjälp att få. Rehabprodukter kan hjälpa, massage, akupunktur, avslappning och så vidare.

Vad arbetar du med? Har du fått problem med kroppen efter flers års stillasittande arbete? Jag tycker det är bättre att förebygga problemen, än att lindra när dem väl uppstått. Se till att ta hand om era kroppar och satsa på ergonomiska arbetsverktyg.

Ibland jobbar jag i vardagsrummet, på hubbar i stan, eller i köket hemma. Jag har mina ställen så att jag kan variera mig. Glöm heller inte bort lunchpromenaderna om du har möjlighet till det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *