Hudvårdsrutiner som inte alla känner till

Det är alltid en bra idé att ta hand om huden och det är aldrig för tidigt eller för sent för att börja. Nu är det även vanligt förekommande att se män i olika  åldrar i hudvårdsavdelningarna.

Det finns så mycket att prova att de som vill börja eller prova något nytt kan tycka att det känns för övervältande. Produkter innehållande CBD olja har rekommenderats mycket den senaste tiden, men här kommer några andra knep som också kan göra stora förbättringar för din hy.

Sheet mask gör underverk

Sheet masker har varit en game-changer sedan dom tog plats på marknaden. Det är en unik typ av ansiktsmask gjord av fiber, bomull, cellulosa eller kokosmassa som alltid håller sig på plats. Det finns många olika typer av sheet masker, men de allra flesta innehåller någon form av hydratiserande ingrediens, såsom glycerin eller hyaluronsyra.

Andra vanliga ingredienser i sheet masker är anti-aging ingredienser som retinol eller kollagen. Det finns även masker som är specifikt designade för att behandla olika hudproblem, såsom acne eller torrhet.

Led-masker är underskattade

Denna hudvårdsapparat talas det inte om tillräckligt. Även om priset kan vara skrämmande så finns det så mycket värde att få ur produkten. Denna hudvårdsapparat är en plastmask med över 150 små lampor på insidan, vilket kan byta färg och typ av laser beroende på dina behov.

Rött ljus ger slätare, fylligare hud med tiden genom att förbättra cirkulationen och stimulera kollagenproteiner. Det bekämpar rynkor och ger ditt ansikte en mer skinande glow. Blått ljus reducerar produktionen av talg, vilket kan bidra till att minska akneutbrott. Och det kan också döda bakterier som orsakar akne under huden, vilket kan hjälpa till att behandla dem där jobbiga finnarna.

Det finns flera färger, som grön och gul, men det finns hittills inte tillräckligt med forskning bakom hur hjälpsamma dem är för huden. Det bekvämaste med denna mask är att 5-10 minuter per dag är tillräckligt för att se en betydande skillnad i längden.

Ingefära är en räddare i nöden

Ingefära är kanske inte lika okänt längre, men många får fortfarande inte i sig tillräckligt. Det är fantastiskt för din hud, oavsett om du äter, dricker eller gnuggar en bit in litegrann på huden. Ingefära innehåller naturliga antibakteriella egenskaper som hjälper till att bekämpa finnar, rynkor och andra hudproblem.

Du kan även använda ingefära i pulverform eller pressad juiceform på problemområden på din hud. Det går även att göra en ingefärsmask genom att blanda pulvret med honung och vatten. Låt i såna fall masken sitta i 15-20 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Det finns fortfarande många nya knep att upptäcka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *