Bloggflöde

Hur hittar man sin stil?

I detta inlägg ska vi prata om hur man hittar sin stil och kläder jag aldrig någonsin skulle sätta på mig. Att klä sig är svårt och jag upplever nästan att det blir svårare och svårare ju äldre jag blir. Dock har jag några hacks som har hjälp mig på vägen. I detta inlägg ska ni få reda på det.

Hur hittar min sin stil – frågor att ställa dig själv

För att enklare identifirera din stil och därmed hitta passande plagg finns det några frågor du bör ställa dig innan du kör i gång. Här kommer några exempel

 • Vad skulle du aldrig klä dig i?
 • Vad har du för favoritbutik? (tänk bort butikens prisklass)
 • Vad har du på dig när du känner dig som finast?
 • Är du en klänning / kjol – person eller klär du dig helst i byxor?
 • Vilka färger trivs du bäst i?

Det tog några år för mig att hitta min stil. Jag testade mig fram under säkert 7 års tid och vissa perider (dem flesta) såg jag hemsk ut. Svarta stuprörsjeans med en peplumtopp var min “go too” look. Jag passade inte ens i sådana toppar och jeans har aldrig varit min grej..

Klä dig bara i sådant som du känner dig finast i

Köp INTE sådant som känns ganska bra. När du står där i provrummet ska det kännas 100% rätt annars kommer du aldrig känna dig fin. Du ska ju bara använda sådant som faktiskt klär dig bäst och frmahäver dig bäst.

Rensa ur garderoben

Inventera din garderob och rensa ut sådant du inte använt på ett år. Ett år är fyra säsonger och har du inte använt det på så pass länge kan det lika väl vandra vidare. Plagg som inte används tar bara plats och gör dig förvirrad när du ska sätta ihop en outfit. Vad har du kvar i din garderob och vad behöver du köpa nytt?

Satsa på en bra bas som kan kombineras med varandra

Satsa på en bra bas! Köp baskläder av bra kvalitét och sådant som inte går ur mode. Med min basgarderob kan jag lätt matcha plaggen med varandra. När jag har noll inspiration går jag till min bas och sätter ihop något. Det känns så tryggt och det blir aldrig fel.  Så här ser min basgarderob ut:

 • Poloklänningar
 • Kortare kjolar i svart, grått och beige
 • Midikjolar i svart och beige
 • Polotröjor i vitt, grå, nude och svart
 • En svart maxmara kappa
 • En beige kappa från Na-Kd
 • En tunnare kappa i nougat från Busnel
 • Blusar med knyt i vitt och svart
 • Två par kostymbyxor från Zara
 • Guccubälte
 • En vit kofta med guld knappar
 • En svart kofta med pärl knappar
 • En beige Louis vuitton scarf
 • En svart / vit scarf från Chanel

Planera outfits i förväg

Planera dagarna innan. Har du tid till övers så fördela den tiden till att planera dina outfits för kommande dagar. Häng ihop outfits och ta en bild på kombinationen om du skulle glömma. Detta sparar du enormt mycket tid och tålamod på.

Less is more

Kom ihåg att less is more. Stay classy! Det är så mycket finare att klä upp en outfit än att klä ner. En svart vacker poloklänning kan se så chic ut med ett Gucci bälte, ett par knähöga stövlar och en scarf till. Gköm heller int acessorarerna som örhängen och ringar.

Att hitta klädinspiration

Min största inspiration när det kommer till stil är helt klart Jackie Kennedy. Hennes stil var perfekt och jag får så mycket inspiration från henne. Det kvinnliga älskar jag. Jag älskar också detaljer som knappar, broscher, pärlor, volanger, diadem och liknande.

Jag har hittat min stil genom att fundera på vad jag aldrig skulle sätta på mig. Jag skulle aldrig någonsin klä mig i utsvängda jeans, låga byxor, croppade tröjor eller skinn byxor. Jag är ju så klassiks av mig och skulle aldrig följa trender. När jag köper ett plagg tänker jag alltid “kommer denna vara lika klassisk och fin om 10 år? “.  Jag har på så sätt identifiret min stil.

Jag hoppas så att du fick lite inspiration av detta inlägg <3  Det är inte lätt att hitta sin stil. Men skala av det du inte känner dig 100% fin i. Försök att sätta ihop looks som du känner dig bekväm i. Känner du dig inte bekväm i plaggen kommer det aldrig se fint ut.

klädinspiration - outfits hack - inspiration Klänning och väska: Latalia
Skor Gucci
Diadem: Lily & rose Hur hittar man sin stil? Jackan kommer från Bubbleroom. Läs gärna mitt inlägg Bubbleroom rabattkod

One thought on “Hur hittar man sin stil?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *