Bloggflöde

Vad är rosa skatter? Här är allt jag vet

vad är rosa skatter?

Vad är egentligen rosa skatter och vad betyder det? Jag har tagit reda på vad rosa skatter är och i detta inlägg ska jag berätta för er. Jag älskar att lära mig nya saker. Saker som jag tidigare inte hade någon aning om. Begreppet rosa skatter hade jag tidigare aldrig hört.

Vad betyder rosa skatter?

Rosa skatter är produkter som marknadsförs till den kvinnliga målgruppen (eller till dem som köper produkter som marknadsför still kvinnor). Dessa produkter är dyrare än dem produkter som i marknadsföringen riktas till män. Det kan handla om produkter som fyller exakt samma funktion. Ett bra exempel kan vara rakhyvlar. Den (oftast) rosa rakhyveln är bra mycket dyrare än dem som riktas ill männen. Funktionen är som sagt den samma, att ta bort oönskat hår. Detta är helt galet och jag har intresserat mig för detta faktum.

Varför är rakhyvlar för kvinnor dyrare än rakhyvlar för män?

Jag har funderat mycket på detta med rosa skatter och jag har kommit fram till att det oftast är störst prisskillnad mellan “manliga” och “kvinnliga” skönhetsprodukter. Sådana produkter man använder i vardagen. Till exempel, dusch krämer, schampon, ansiktstvätter och så vidare.

Varför är då rakhyvlar för kvinnor dyrare än rakhyvlar till män? Jag vet inte. Kan någon svara på det? Jag kan bara gissa. Kan det vara så att dem som sätter priserna och marknadsför produkten tror att kvinnor har lättare för att ta fram plånbok än vad män har? Rakhyvlarna till kvinnor är oftast dyrare, är oftast utrustade med endast två blad och är “mesigare” som redskap. Rakhyvlarna för män är oftast mer rejäla, utformade med tre blad, dem är oftast blåa eller svarta och mycket billigare. Vart är logiken? Vad är rosa skatter?

Den prisskillnaden som de facto påverkar halva befolkningen är inte okej. Det har länge varit så här och nu undrar jag hur man branschen kan stoppa detta? Det är alltså INTE enbart på skönhetsartiklar den rosa skatten förekommer utan även på leksaker, accessoarer och kläder. Tänk bara på underkläder? Hur dyrt är inte en bh, trosor och strumpbyxor för oss kvinnor eller dem människor som använder bh? Underkläder som marknadsförs till män är galet lägre i pris. (undantag finns givetvis och det gäller allt).
Detta med rosa skatter är ju ett begrepp som bör redas ut.

Sen måste jag också påpeka att kvinnor i allmänhet tjänar mindre än män, men ändå betalar ett högre pris för många produkter… Hur är detta möjligt? Vart är logiken? Nu är det dags att sätta stopp för detta. Kan man gå ihop kollektivt och göra något åt detta?

Sprid gärna mitt inlägg så att vi når ut till många.

vad är rosa skatter?

Här nedan visar jag några exempel på vad rosa skatter är :

vad är rosa skatter vad är rosa skatter? vad är rosa skatter - prisskillnad

2 thoughts on “Vad är rosa skatter? Här är allt jag vet

  1. uselt, jag vet inte hur vi går vidare men man kan kanske konstakt dom som gör samma produkt men dyrare för kvinnor. undra om det gäller deo med? jag ska kika i mataffären nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *