Bloggflöde

Investera i din hälsa

Hej läsare!

I detta inlägg ska vi prata hälsa och att investera i sig själv.

Nu har det gått ett år sedan jag gick iväg och kollade alla mina värden, det är på tok för lång tid sedan. Att göra en hälsokontroll är så viktigt och en stor investering i ditt eget mående. Idag är det väldigt enkelt att beställa en hälsokontroll. Du kan utföra blodprovet direkt efter din beställning. Blodprovstagning kan ske på bland annat Karolinska, Unilabs eller SYNLAB. Dessa har drop – in tider och du behöver alltså inte beställa tid.

Vad ingår i en hälsokontroll?

Många undrar varför man bör göra en hälsokontroll via blodprov och svaret på den frågan är att man kan se om man är i riskzonen för att drabbas av vissa sjukdomar.

Det som ingår i en hälsokontroll är:

  • 35 st analyser som bland annat undersöker ditt blodvärde. Här kan man se om man ligger i riskzonen för diabetes, metabolstörning, hjärtsjukdom, bristande njur- och/eller leverfunktion, vitamin- och mineralbrist, sköldkörtelrubbning, sjukdom i prostata, testosteronnivåer och inflammation.
  • Efter att dina provsvar har kommit får du en läkarkommenterar i “din journal” som du hittar där du beställde ditt prov.
  • Analys av dina provresultat konstaterar normala eller avvikande blodvärden jämfört med referensvärden
  • Ett telefonsamtal från ansvarig läkare vid gravt avvikande provsvar

Nu ska jag stegvis förklara hur det går till: 

Börja med att beställa den hälsokontroll du är intresserad av. Jag valde som sagt Hälsokontroll stor.

  • Gå till det provtagningsställe som du väljer. Jag valde SYNLAB på Riddargatan, Stureplan då det var närmast mig. Ta med dig giltig ID-handling och se till ta blodprovet på fastande mage. Mitt provtagningsställe erbjöd drop in så jag traskade bara in. Så smidigt!
  • Provsvar! När din provtagning har genomförts så skickas det vidare för analys. För mig gick det supersnabbt att få resultatet. Oftast kan de ta upp till 48 timmar innan du får ett slutgiltigt svar på dina prover. Du kommer få ett mail när ditt resultat är klart 🙂
  • Du kommer få resultat och en läkarkommentar.

Detta är den mest omfattande och kompletta hälsoundersökning du kan göra.  Provet ger en insikter kring otroligt många analyser, tillsammans med en kommentar från en läkare där hen förklarar vad som händer på insidan av kroppen. Anledningen till att jag ville göra detta test var kort och gott för att veta. Veta att allt är bra med min kropp och om det är några vitaminer jag behöver komplettera med. Det känns så himla bra att investera i sig själv och faktiskt få svar på hur man egentligen mår. Innan jag fick mitt resultat var jag faktiskt lite nervös på vad jag skulle få reda på. Men allt såg normalt ut. Så tacksam för det. Nu vet jag att min kropp mår bra.

Ta kontroll över din hälsa och beställ din hälsokontroll nu 🙂Jag ska beställa min andra hälsokontroll för våren nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *