invisalign före och efter

invisalign före och efter

Ni är så många som frågat mig om tänder och vad det är jag har gjort / gör med dem. Nu ska jag berätta ALLT. Jag svarar också på alla era frågor om min tandställning invisalign som jag valt att göra. Behandlingen jag gör är en genomskinlig tandställning som faktiskt inte alls syns och knapps märks på tänderna. Jag gör behandlingen här i Stockholm och den är 100% smärtsam. Innan jag pratar vidare om behandlingen vill jag visa er mitt Invisalign resultat. (Alltså det beräknade resultatet efter avslutad behandling)

invisalign före och efter

Här ser ni resultat av invisalign. 21 veckor med tandställningen. Bilden till höger är alltså det slutgiltiga resultatet. Dock kommer dem vita fästena inte sitta där.
Bilden till vänster är innan.  

invisalign före och efterFöre och efter med invisalign

Invisalign mot överbett 

Som ni ser så har jag ett kraftigt överbett på bilderna innan. Detta kommer med behandlingens gång att försvinna. Jag är just nu mitt uppe i behandlingen och jag har ännu inte fått det slutgiltiga resultatet. Men dessa bilder till höger i kolumnen visar det beräknade slutresultatet efter cirka 30 veckor.

osynlig tandställning

Invisalign är osynlig på tänderna, precis som namnet säger. Givetvis ser man som en transparent hinna om man kikar nära. Men inget man alls lägger märke till. Invisalign är den enda tandställningen som är genomskinlig. För mig var denna typ av tandställning mitt enda alternativ. Jag hade aldrig velat ha en räls på mina tänder, inte i denna ålder. En behandling med räls tar också mycket längre tid vilket inte var ett alternativ för mig.

Hur mycket kostar Invisalign?

Den vanligaste frågan jag fått efter att jag berättat att jag gör en tandställning är. ” Hur mycket kostar Invisalign? ”. Svaret på frågan är helt olika och väldigt individuellt. Det beror dels på vart du går och hur mycket du vill reglera. Jag har valt att gå full behandling och då kostar det lite mer. Men jag skulle säga att priset på en Invisalign på en seriös klinik kostar från 40.000 kr. Jag har hittills lagt cirka 60.000 kr då jag valt att gå full behandling.

Vad är Invisalign tandställning?

Invisalign är tandreglering med hjälp av löstagbara och genomskinliga skenor som du själv enkelt fäster på tänderna. Dessa skenor är framtagna för just dig och byts ut med jämna mellanrum under behandlingens gång. Tänderna kommer gradvis att flytta sig mot det eftersträvade läget. Denna typ av tandställning går att tas ut under kortare stunder. Om du till exempel vid middagar, möten eller vid andra speciella tillfällen. Ingen kommer märka att du har tandställning.

Hur går en invisalign behandling till?

  • Det första steget är en konsultation. Du bokar tid på din klinik och här får du prata med en tandläkare. Ni pratar om ditt önskade resultat och tandläkaren kikar på dina tänder om det är möjligt för dig att genomgå en tandreglering med invisalign.
  • Nästa steg är scanning av tänder.
  • Sedan kommer tandläkaren ta fram en handlingsplan och du får komma in till kliniken för att kika på ett uppskattat resultat. Tandläkaren kommer visa dig slutresultatet med hjälp av ett datorprogram. Ovan ser nu mitt slutresultat.
  • Nästa steg är behandlingsstart. Du får dina skenor och din tandläkare kommer att visa dig hur det ska applicera dem. Under tiden kommer du att få gå på regelbundna kontroller.

Hur länge har man en osynlig tandställning?

En invisalign har man olika lång tid. Allt från cirka 14 veckor upp till 12 eller 18 månader. Allt beror på vad du önskar för resultat och hur mycket du önskar reglera dina tänder.

Hittills i mitt liv har jag inte gjort så mycket annat än att bleka mina tänder. Idag använder jag tandblekning hemma från Swiss Clinic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *