Kan olja motverka bristningar?

– Kan olja motverka bristningar? –

Inlägget är i ett samarbete med Under Your skin

Graviditeten är en magisk tid i i livet, vissa dagar känns det helt fantastiskt och andra dagar kan det kännas tuffare. Med graviditeten kommer en hel del förändringar i kroppen, även stretchningar av huden som kan leda till bristningar. Många blivande mammor letar efter naturliga sätt att vårda sin hud under denna period, och en av de mest populära metoderna är användningen av olika typer av oljor. I detta blogginlägg ska jag prata mer om huruvida olja kan hjälpa till att motverka bristningar.

Kan olja motverka bristningar?

Det sägs att regelbunden massage med olja kan minska risken för bristningar. När jag var gravid med Leonard smörjde jag magen varje kväll och jag fick en enda ynka liten strimma på magen. Jag vill dock påpeka att detta kanske inte alls beror på att jag smörjde magen, utan det kan likaväl vara hormonellt eller ärftligt. Många upplever att de av bristningarna uppstår på magen då den oftast växer snabbast, men även höfter, lår, rumpa och bröst kan lätt drabbas av bristningar när man är gravid.  Den största anledningen till att jag smörjer min gravidmage varje kväll är just för återfuktningens skull. Det är en mysig ritual att smörja in magen innan läggdags. Jag brukar få ”svar” av bebis när jag masserar magen och det är så himla mysigt. Kan oljan minimera uppkomsten av bristningar så är det givetvis ett plus. 

Under Your skin Body Treatment Oil

Det är ingen nyhet för er att jag älskar varumärket Under Your Skin. Jag har i bloggen pratat mycket om dem. Men en produkt jag inte gett så mycket uppmärksamhet tidigare är deras FANTASTISKA Body treatment oil(klick). Denna ljuvliga produkt återfuktar, mjukgör och gör huden mer elastisk. Den innehåller BARA naturliga ingredienser som bland annat sötmandelolja, olivolja, och äppelfröolja . Oljan doftar ljuvligt av apelsin och grapefrukt från eteriska oljor. Denna olja är framtagen för att återfukta alla olika hudtyper, så trots att du inte är gravid kan du såklart använda den. Själv har jag använt oljan LÅNGT innan jag blev gravid. Men jag vill passa på att tipsa alla gravida om denna oljan då den är ljuvlig. Den varken kladdar, färgar eller lägger sig som ett lager på huden. Den sjunker så snabbt in i huden, den är dryg och den lämnar huden med en behaglig mild doft.
.
Med koden emmaj20 får du 20% på allt hos Under Your skin.
Detta är ditt tecken på att investera i ekologisk hår och hudvård <3
.

Kom ihåg! Trots att det kanske inte går att undvika bristningar helt och hållet, kan regelbunden användning av oljor bidra till att minimera deras synlighet. Body treatment oil hjälper till att hålla huden smidig och mjuk, vilket gör att bristningarna kan bli mindre framträdande över tid. Utöver de kosmetiska fördelarna kan användningen av oljor under graviditeten även fungera som en form av avkoppling och egenvård. Massagen i sig kan bidra till att minska stress och ge dig en stund av välbefinnande, vilket är viktigt för både den fysiska och mentala hälsan under graviditeten. Livia brukar ofta massera min mage med oljan vilket är så fint av henne.

.

Jag är så så så nöjd med denna olja och kommer att beställa den om och om igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *