Lån utan UC med betalningsanmärkning

(texten är sponsrad)

Ibland behöver du ett lån omgående utan lång väntetid. Snabblån, mikrolån, telefonlån, internetlån eller korttids krediter är olika namn med liknande mening: Det är ett lån på relativt små belopp. De beviljas och betalas ofta ut snabbt och med andra förutsättningar än andra lån. 

Oförutsedda kostnader kan dyka upp under livets gång och kan leda till att du inte har tillräckligt med pengar att betala dina viktiga utgifter i tid. Om man hamnar i en tillfällig ekonomisk knipa kan ett sms lån vara ett alternativ att överväga. Då är det viktigt att vända sig till en seriös kreditgivare som följer alla lagar och regler och att man läser på ordentligt om villkoren innan man binder upp sig.

Får man ta smslån med betalningsanmärkning?

Svaret är ja, i nästan samtliga fall är det möjligt att ta ett sms lån utan UC med betalningsanmärkning.

De traditionella storbankerna kommer oftast att säga nej, men det finns många alternativa långivare som accepterar anmärkningar. Anmärkningarna måste dock vara äldre än sex månader. Om man jämför skillnaden med ett register utan anmärkning så är din kreditvärdighet lägre och du får räkna med högre ränta på ditt lån.

I regel får du inte heller låna lika mycket pengar som med andra slags lån. Det beror på att långivarna i detta fall tar en större risk med att låna ut pengarna. 

Varför ska man låna pengar utan uc?

Anledningen till att låna pengar utan UC är för att man inte vill påverka kreditvärdigheten negativt. När kreditupplysningen tas av ett annat bolag än UC så syns inte din kreditförfrågan för andra parter och därför påverkas inte din kreditvärdighet.

Vad menas med kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är ett sätt att mäta din betalningsförmåga och den potentiella risken för att du inte klarar av att betala tillbaka dina krediter eller lån. Kreditvärdighet bedöms av en rad olika faktorer som till exempel:

  • Inkomst
  • Utgifter
  • Betalningsanmärkningar 
  • Tidigare lån
  • Tidigare krediter

För att hitta ett riktigt bra lånealternativ finns det en del saker att tänka på. Det viktigaste är att se över vilka räntor och villkor som kommer med lånet. Det andra är att jämföra olika kreditgivare mot varandra. På så sätt ser du vilka som är kommer att fungera bäst för dig. Det är även viktigt att veta att du realistiskt sett kommer att kunna betala tillbaka lånet i tid. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *