Mercado Central de Fortaleza

Tidigare i veckan besökte vi Fortalezas mest kända marknad ”Mercado Central”. Jag har hört hur stor denna marknad ska vara, men helt ärligt hade jag aldrig kunnat föreställa mig att den skulle vara så här stor. Vi kom dit vid öppning, strax efter 11 och vid 15-tiden hade vi bara gått över två tredjedelar av marknaden. Här fanns ALLT. Alltså verkligen allt du kan tänka dig. Barnkläder, inredning smycken, resväskor, hantverk, mat och en massa mer saker. Jag fick berättat för mig att 95% av alla besökare på marknaden är locals vilket är roligt. Jag tycker det är himla kul att känna mig så ”local” som möjligt när jag är utomlands. Jag vill komma nära deras sätt att leva om ni förstår vad jag menar.

Jag och Leonard, men främst han fick SÅ mycket uppmärksamhet. Vi hörde hela tiden ”wow vilka ögon”, ”Kolla bebisens ögon” osv. Leonard älskar uppmärksamhet och är otroligt social så det är bara roligt när folk kommer fram. Så länge dem inte flyger på honom så accepterar han det hehe.
Finns inget mysigare än att strosa på lokala marknader såhär. Man lär känna en stad så mycket tycker jag. Jag uppskattar verkligen att Livia har sin släkt här och att dem tar oss till just såna här ställen och andra små pärlor. Jag hade ju aldrig hittat så många vackra platser som en lost turist.

Nu ska vi iväg och ta oss ett morgondopp i havet, sedan ska vi iväg på lunch med hela Livias släkt. De är så många och det är så roligt att jag har fått träffa dem (nästan) alla.

Ni ser ju hur enormt det är

Leonard fick hjälp av en gammal man att prova ut rätt hatt-storlek

Så fint

Mycket fina hantverk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *