Min graviditet vecka 28

Min graviditet vecka 28

Idag välkomnar vi vecka 29, tjoho! Detta innebär att det redan har blivit dags för mig att sammanfatta den gångna vecka 28. Under vecka 28 har bebisen mätt 37,5 centimeter och vägt omkring ett kilo (!!) äntligen. Vecka 28 och grönsaksjämförelsen har varit aubergine.

Ångesten har smugit sig på och jag börjar känna mig rädd. Det var på pricken samma känsla när jag närmade mig sista trimestern med Leonard. Rädslan över att vara ensam hemma om vattnet skulle gå är stor. Även rädslan över att jag på något sätt inte skulle hinna in till förlossningen i tid och att jag blir nekad kejsarsnitt på grund av att förlossningen är igång. Tankarna över att något kanske är fel på bebisen är också tuffa när de kommer. Allt detta har jag pratat med min psykolog om och vi bearbetar dessa rädslor. Kände ni samma sak?

Under vecka 28 kände jag bebisens hicka för första gången. Alltså mitt hjärta smälte. Livia kände också.. Det känns verkligen som på riktigt nu. Bebisen sparkar hårdare och gör större och större rörelser där inne. Ibland kan jag ”hoppa till” när hen helt plötsligt drar till med en hård spark. De ”gamla” symptomen fortsätter som sömnsvårigheter, otrolig smärta i gallan, ”hugg” i underlivet och kramp i kroppen. Jag har även börjat få dålig hållning och jag märker själv att jag börjar svanka. Jag kissar konstant och känner känslan av att ”nu kissar jag på mig” väl på toa så kommer det några droppar. Vad beror denna känsla på? Är det hen som trycker mot blåsan, eller är det sparkar? Det är en märklig känsla…

Jag har också börjat få sjuka cravings efter choklad, sött i övrigt, fun light saft och sushi hehe. Har blivit en hel del sushi senaste veckorna här hemma… Men otroligt gott är det ju.

Min graviditet vecka 28 Tog dess två snabba bilder när jag höll på att spela in ett samarbete 🙂

Läs mer: min graviditet vecka 27

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *