Min graviditet vecka 27

Min graviditet vecka 27

Vecka 28 är här!! Som jag väntat på just denna vecka. Känns som en milstolpe för graviditeten. Just vecka 28 har varit en sådan gräns som jag verkligen vill nå. Skulle bebis komma nu så skulle hen med största sannolikhet överleva. Men givetvis hoppas jag att bebis håller sig kvar i cirka 10 veckor till. Under vecka 27 har bebisen mätt 36,5 centimeter och vägt omkring 900 gram. Vecka 27 och grönsaksjämförelsen har varit salladshuvud. Nu snackar vi rätt stora grönsaker hehe.

Vad är sömn egentligen? Jag minns inte sist som jag faktiskt sov igenom en hel, eller halv natt. Nätterna är så långa och det känns som att jag är vaken större delen av dem. Jag har ingen aning om varför det är så här. Men ofta vaknar jag av kramp som sträcker sig från höften och ner till tårna. Sedan går det liksom inte att somna om. Jag är konstant kissnödig, men jag upplever ändå inte att blåsan är full. Det är märkliga saker som sker, ja ni hör ju. Jag har under den senaste veckan fått som en känsla ”kniv hugg” i fiffi. Det bara strålar till och smärtan är bara några sekunder. Det är sjukt obehagligt när det sker. Jag känner även ett tryck nertill då och då. Det kommer och går. Bebisen har verkligen börjat att stretcha på sig och det KÄNNS. Helt plötsligt blir magen sned och stenhård på vissa ställen. Jag kan även bli överraskad med starka sparkar, Så fint att få kontakt. Jag blir tyngre och tyngre och jag vaggar mer när jag går. Känslan över att behöva sitta när jag är ute är stor. Jag blir så sliten snabbt och den känslan känner jag inte igen. Brösten läcker nästan varje natt och det känns så verkligt när det sker. Jag hade sjukt mycket mjölk när jag väntade Leonard och jag minns att det började läcka runt samma vecka. Jag är så tacksam för att min svåra huvudvärk  är bättre nu.
Heja ny vecka!!

 

Läs mer: Min graviditet vecka 26

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *