När ska man börja med potträning?

När ska man börja med potträning?

Reklam för Twistshake

Leonard är drygt två och ett halvt år gammal och vi  introducerade pottan för honom rätt så tidigt ändå. Jag har fått en del frågor från er om Leonard går på pottan och hur vi började öva med honom. Jag har läst på lite om ämnet och tänkte prata lite om det i detta inlägg. Pottan vi använder kommer från Twistshake. Supersmidig och väldigt fin. Den har smarta funktioner och passar vår övriga badrumsinredning vilket är ett stort PLUS. Twistshake har ALLT för att underlätta småbarnslivet, in och spana hos dem.

Med koden 15EMMAJENNIE får ni 15% på allt hos Twistshake inklusive rea.

Köp potta här <–

När ska man börja med potträning?

Tiden för när man börjar potträna ett barn kan variera beroende på barnets utveckling och behov. De flesta barn är redo att börja potträna någon gång mellan 18 månader och tre års ålder. Dock är det viktigt att komma ihåg att varje barn är unikt och att det är viktigt att följa barnets ledning och försöka identifiera tecken på att det är redo att börja potträna. Leonard har verkligen inte varit redo tidigare och jag tror att det kommer ta ett tag innan han väljer pottan.

När ett barn är redo att börja potträna kan det visa tecken på att det vill ta av sig blöjan, vara medvetet om att det behöver kissa eller bajsa, och visa intresse för att använda toaletten eller pottan. Det är också vanligt att barn blir torra på natten först när de har blivit helt torra på dagen.

Det är viktigt att komma ihåg att barn inte utvecklas på samma sätt och att det inte finns en exakt ålder för när potträning bör påbörjas. Det viktigaste är att följa barnets ledning, ge det tid och tålamod och att skapa en positiv inställning till potträningen för att göra processen så enkel och positiv som möjligt.

Hur börjar man med potträning?

Stressa inte med potträningen! Det är viktigt att börja potträningen när barnet är redo för det. Detta kan vara olika för varje barn, men jag har hört att det brukar någon gång mellan 18 månader och tre år. Det är viktigt att inte tvinga barnet att börja potträningen innan det är redo, eftersom det kan leda till motstånd och frustration.

Skapa en positiv inställning Potträning kan vara en utmaning, men det är viktigt att göra det till en positiv upplevelse för barnet. Att ge beröm och uppmuntran när barnet använder pottan eller toaletten kan hjälpa till att bygga upp självförtroendet och uppmuntra till fortsatt användning.

Tålamod är viktigt. Potträning är en process som kan ta tid och det kan finnas bakslag under vägen. Att vara tålmodig och inte pressa barnet för hårt kan hjälpa till att göra potträningen till en mer positiv upplevelse. Vi är förberedda på att potträningen kan ta längre tid än vad vi först kanske trott.

Ha en rutin Att ha en rutin för potträning kan hjälpa till att göra det till en naturlig del av dagen. Det kan inkludera att sätta barnet på pottan eller toaletten vid regelbundna tidpunkter, som efter måltider eller efter en tupplur. Det är också en bra idé att uppmuntra barnet att använda pottan eller toaletten när det känner sig kissnödigt. Jag kan se när Leonard är kissnödig vissa gånger och då brukar jag säga högt ”Leonard ska vi gå på pottan”. Ibland brukar han hämta den själv och ibland ignorerar han mig.

Ett steg i taget 🙂

Twistshakes fina potta. Så smidig och lätt att använda. När ska man börja med potträning? När ska man börja med potträning?Bilder på en liten Leonard när vi först introducerade pottan 🙂

Läs mer: Twistshake badkar recension

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *