Påhopp som inte är okej

Jag har rätt svårt att släppa saker, mycket på grund av min högkänslighet. Jag vet det! Men när det kommer till dumma och helt (förlåt) idiotiska påhopp om mitt barn blir hamnar det på en hel annan nivå. Jag fick ett meddelande om Leonard förra veckan och jag blev så oerhört berörd av det. Kvinnan som är mamma och mormor tar sig rätten till att kommentera hur MIN SON ser ut?!?. Ingen har rätt att kommentera hur ett barn ser ut. INGEN. Kommentaren löd: ”Ser ut som du önskade att du fått en dotter…”. Jag blev så arg att jag skakade när jag såg detta. Vad baserar denna människa detta på? Helt allvarligt. Är det på grund av att min son får bära de kläder han vill? Är det för att han har lite längre hår en den klassiska ”pojk frisyren”. I min värld finns det inga pojk eller flickkläder. Barnkläder. Punkt. Det finns heller inget som heter pojk eller flickfrisyr. Vad är detta för ålderdomligt tankesätt?

Jag har ältat och ältat detta. Hur kan en människa vara så ond? Hur tänkte hon när hon skrev detta? Förstår hon inte hur ledsen Leonard skulle bli om han förstod vad som sagts om honom? Mitt älskade lilla barm var så fin i sin frisyr som han fått på förskolan. Han tog sig på håret och kikade i spegeln. Han var glad. Kan inte barn bara få vara barn? Hemma hos oss och på förskolan får Leonard ha på sig precis vad han vill. Ingen dömer honom och ingen dömer oss. Det mest skrämmande är ändå att kvinnan som skrev är mamma och mormor. Herregud, jag skäms för mänskligheten. Jag vill inte ens tänka på hur hennes barn och barnbarn får för skev syn på verkligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.