Post traumatisk stress

Det har varit tuffa dagar. Jag har varit så trött att hjärnan känns som en deg. Jag hör dåligt, ser dåligt och har svårt att fokusera. Jag vet inte om jag är känslig, men jag känner mig helt slut. Barnmorskan sa till oss vid vårt tidigare besök i veckan att 8-månaders perioden kan upplevas som extra slitsam. Tänderna är just nu lite bättre. Men jag upplever Leonard som lite grinig och ofta ganska missnöjd. Efter en dag på stan med honom är jag helt genomsvettig och helt slut. Att vara mammaledig är minst sagt det mest krävande arbete jag haft. Jag njuter ju av det såklart, ni får inte tro något annat. Men det är oerhört tufft. Vissa dagar kan vara superbra medans andra dagar väldigt tuffa. Ni kanske tycker jag är märklig som utsätter mig för att ta med honom ut på fikor och så vidare. Men jag tycker det är viktigt. Det är viktigt att han får lära sig och att han blir van. Sedan gör jag det också för min skull. Skulle jag inte få komma ut och se något annat skulle jag bli helt galen.

Men för att gå tillbaka till det tuffa så känner jag mig så otillräcklig. Känner mig så värdelös som inte ens kan trösta mitt eget barn. Jag går liksom sönder inuti. Jag gör verkligen mitt bästa, men det räcker inte. Jag kanske upplever denna tid som ännu tuffare då jag har haft det lite jobbigt på fler plan. Min post traumatisk  stress som jag diagnostiserades med för 5 år sedan är lite värre igen och jag har åter igen fått återuppta min KBT-terapi. Kanske påverkar detta min ork och mitt tålamod. Att hela tiden gå runt med tentaklerna ute är fruktansvärt krävande. Jag blir rädd för minsta höga ljud. Jag blir helt utmattad efter en vanlig dag. Förhoppningsvis är detta bara en kort period och att jag snart blir vanliga jag.

I skrivandets stund sitter jag på ett favorit café helt ensam. Egentid för reflektion är guld just nu. Leonard är hemma med mormor <3  Jag har nyss varit hos min tandläkare för att få nya skenor till invisalign tandställning. Än så länge är jag så nöjd med min behandling. Ska bli så spännande att få se slutresultatet.

Några bilder från min kamerarulle från veckan:

Påväg till tandläkaren i morseHär sitter jag just nu hehe

Husvisningen i söndags! Huset var superfint verkligen, men det uppfyllde inte alla våra krav riktigt. Hallen var på tok för liten och det ena vardagsrummet var också märkligt oplanerat. Vi fortsätter att leta. Vi har inte bråttom som sagt, men vi har börjat kika 🙂

På BVC i måndags.
En svettig mamma efter några timmar på stan

Leonard älskar att bada

I måndags var jag på middag med två kompisar. så mysigt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *