Så rengör du dina köksplåtar på bästa sätt

Så rengör du dina köksplåtar på bästa sätt

Inlägget är i ett betalt samarbete med Västerbottenssåpa

Köksplåtar är utsatta för daglig användning och kan snabbt bli smutsiga och fläckiga. För att hålla dem i gott skick och behålla deras ursprungliga utseende är regelbunden rengöring viktig. I detta inlägg kommer jag ge er lite tips på hur jag rengör mina köksplåtar på de enklaste och mest miljövänliga sätt.

Att använda såpa är en naturlig och effektiv metod för att rengöra köksplåtar. Jag har länga använt mig av västerbottenssåpa för att rengöra mitt hem på. Men ni som läst bloggen tidigare vet redan detta 🙂

Med min rabattkod får ni EMMABLOG får ni hela 20% rabatt på allt hos Västerbottenssåpa. Tillsammans så kan vi städa lite mer hållbart <3

Så rengör du dina köksplåtar på bästa sätt

Så här gör jag  för att rengöra köksplåtar med Västerbottenssåpa:

Obs! Se till att plåtarna är svala innan du börjar rengöringen.

  • Ta bort eventuella matrester eller lösa smutsrester genom att skrapa av dem med en plastskrapa eller träslev.
  • Blanda såplösningen. Jag använder Västerbottenssåpa;  Såpspray kök <– klick. Denna lilla refillflaska häller du i sprayflaskan och blandar med vatten.
  • Applicera såpalösningen genom att spraya på plåten. Jag låter lösningen verka i ett par minuter.
  • Använd en trasa för att torka av plåtytan noggrant. Se till att täcka hela ytan och fokusera på fläckar eller smutsiga områden.
  • Skrubba vid behov. Ibland kan det finns envisa fläckar eller matrester som inte lossnar med en vanlig rengöring, kan du använda en mjuk borste för att försiktigt skrubba ytan. Var försiktig så att du inte repa eller skadar plåten. Dessa fantastiska borstar finns på Västerbottenssåpas hemsida.
  • Skölj av sedan av. Efter att ha rengjort plåten med såpalösningen, skölj av den noggrant med rent vatten för att ta bort allt såpa och löst smuts.
  • Använd en ren trasa eller svamp för att torka av plåten och ta bort eventuella rester.
  • För att ge köksplåtarna extra glans kan du använda en ren och torr trasa för att polera ytan.
  • Undvik att använda grova eller repande material som stålull, då det kan skada plåten.

Genom att använda såpa som rengöringsmedel kan du effektivt ta bort smuts, fett och fläckar från köksplåtar på ett skonsamt sätt. Tänk på att olika typer av plåtmaterial kan reagera olika på rengöringsprodukter, så testa alltid såpan på en mindre synlig yta för att säkerställa att det inte orsakar skador eller missfärgning på plåten 🙂

För att hålla köksplåtar i gott skick så är mitt tips att försöka att ta bort spill och rester så snart dem uppstår. Ett annat tips är att använda bakplåtspapper så gott det går 🙂 Hoppas ni gillade detta inlägg ” Så rengör du dina köksplåtar på bästa sätt ”

 

Så rengör du dina köksplåtar på bästa sättDetta använde jag vid plåtrengöringen. Så rengör du dina köksplåtar på bästa sättSmutsen satt oerhört svårt, speciellt de svarta fläckarna Så rengör du dina köksplåtar på bästa sättMen voilá! Sååå nöjd.

läs mer: Västerbottenssåpa omdöme

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *