Tänker ni på detta när ni handlar?

Hej på er!
Jag har precis kommit hem från vår lokala mataffär och idag reagerade jag på hur många varumärken som bytt förpackningar. Först blev jag lite irriterad eftersom jag blev så förvirrad.. Men när jag läste vidare på varan om den nya förpackningen så har den gjorts i betydligt bättre material än innan. Har ni reflekterat något över olika produkter ser ut inom kategorin förpackning livsmedel i butik?

För mig är detta helt klart viktigt med produktens utformning, miljömedvetenheten och informationen som ges. Jag handlar hellre en vara i återvunna material och hellre papper än plast och så vidare. Listan på detta kan göras lång..  Men förpackningar och dess funktion är så mycket mer än så..  Jag upplever att förpackningar spelar en avgörande roll i vår uppfattning om produkter och våra köpbeslut i mataffären. Genom ett mer attraktivt utseende, varumärkesigenkänning och informativ text kan förpackningar påverka oss på många olika sätt. Jag tycker helt klart att det är viktigt att vara medveten om hur förpackningar påverkar oss och att vi alla försöker göra medvetna val för att bidra till en mer hållbar miljö.

Förpackningen kan förbättra vår totala upplevelse av att handla och hur vi använder en produkt. En ergonomiskt utformad förpackning som är lätt att öppna ger positiv upplevelse för oss konsumenten. Detta kommer vi att minnas och kommer garanterat att handla produkten igen. Dessutom kan förpackningens kvalitet och materialval signalera hög kvalitet och lyx, vilket kan påverka vår uppfattning om produkten.

För mig spelar förpackningar en avgörande roll i mitt köpbeslut. Som jag nämnde ovan vill jag gärna ha så miljömedvetna förpackningar som möjligt, utan att behöva tumma på enkelheten att använda dem.

Om jag skulle sälja en egen produkt skulle jag absolut satsa på färger, återförslutningsbara produkter och ha hållbarhet i åtanke. Hur går era tankar kring ämnet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *