Utflykt till Öregrund

Vi njuter av sommaren varenda dag. Jag får liksom (som många andra) lite ångest när jag ”bara” är hemma under sommaren. Så ska det inte vara! Men det är svårt att bara vara inne och hemma när sommaren är så kort. Någon som känner igen sig i detta?
Idag har jag i alla fall en sådan dag. Jag håller på att STOR städa lägenheten för det behövdes verkligen. Minns inte sist jag var så noggrann med städningen som idag. Just nu tar jag mig en paus tillsammans med en iskaffe och lite blogg. Leonard och Livia har åkt till Täby för att hälsa på underbara gudmor och hennes sambo. Det går ju så mycket enklare att städa hemma utan en liten som kryper runt.

Men nu ska jag berätta om något roligare än städning. Igår var vi på en utflykt tillsammans med mina svärföräldrar. Vi åkte norrut och till den underbara lilla skärgårdsstaden Öregrund. Jag har aldrig tidigare varit här så jag var oerhört taggad på ett besök. Jag har nämligen hört så mycket fint om denna plats. Det tog cirka två timmar från Stockholm till Öregrund, men vi körde inte i ett streck utan vi stannade flera gånger då vi såg lite loppisar efter vägen. Vid stopp nummer två såg vi en bakluckeloppis på ett stort fält. Här var vi ju tvungna att stanna. Wow så mycket prylar dock så hittade jag inget här. Men på första stoppet fyndade jag åtta stycken kristallglas för ynka hundralappen. KAP.

Vi kom fram till Öregrund framåt lunch och då var alla vrålhungriga. Vi hittade en fantastisk italiensk restaurang (tröttnar aldrig). Jag åt en fantastisk vegetarisk pasta och Livia tog pizza.

Stopp nummer ett  Bakluckeloppis

Jag köpte dock nostalgi-godis.Nougat, min favorit. Fick sådana barndomsminnen Lunch på en av de finare restaurangerna i Öregrund

Min pasta var underbar Min familj Jag frågade servitrisen om man fick en skiva bröd till maten. Leonard älskar bröd och ingen av maten lämpade sig för honom. Det enda dem erbjöd barn var sockriga pannkakor. Hur som helst så såg vi på notan att dem hade tagit 80 (!!) kr för denna brödskiva. Det är alltså en pizzadegsbit (bröd och vatten).. Lite saftigt va?

Efter Lunchen blev det en promenad i den fina hamnen. Sedan fika!

Mina två hjärtan

En reaktion på ”Utflykt till Öregrund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *