Bloggflöde

Världens bästa dricksvatten

Hej bästa läsare <3
Jag har nog aldrig druckit så mycket vatten som jag gör i dagsläget. Amningen gör mig både utsvulten och jättetörstig. Jag skulle kunna dricka hur mycket som helst. Jag har alltid en vattenflaska i närheten och kan inte lämna huset utan den. Jag har aldrig varit bra på att få i mig vätska, men det har ändrats nu! På tal om vatten så vill jag verkligen lyfta hur tacksamma vi i vårt land ska vara. Sverige har världens bästa vatten och det känns som att vi tar det för givet. Eller jag tar i alla fall vårt dricksvatten för givet. Det är inte många länder som erbjuder så rent kranvatten som Sverige gör.
Jag har aldrig tidigare tänkt på hur mycket jobb och arbete som kärvs för att Sverige ska förses med rent drickbart vatten i alla kranar. Har ni tänkt på det? Jag var faktiskt tvungen att göra en liten research på ämnet och det blev dagens lärdom. Begrepp som patronfilter och påsfilter har jag aldrig tidigare kommit i kontakt med. Men nu vet jag faktiskt vad det betyder. Jag älskar att lära mig främmande saker och efter denna läsning ska jag verkligen uppskatta Sveriges rena dricksvatten.
När man är utomlands är det en självklarhet att man “går och köper” vatten på flaska. Det har i alla fall jag som rutin för att minimera riskerna att bli sjuk. Men att man gör samma sak i Sverige är ju rätt så galet. Jag är själv en av dem som lätt kan gå in i kiosken för att köpa en flaska vatten när jag är på språng. Men nu när jag är i min amnings-törst så ser jag verkligen till att ha med mig vatten och denna vana ska hålla i sig. Även sen när jag slutat amma. Jag älskar Sveriges dricksvatten och är så tacksam över att det är så rent.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *