Bloggflöde

Vikten av en receptionist

Hej fina ni!

I detta inlägg ska vi prata om bemötande och hur snabbt man egentligen bildar sig en uppfattning om till exempel en arbetsplats. För ett par månader sedan var jag på jakt efter ett passande kontor. I och med detta blev det en hel besök på stora företag och kontorshotell. Dem kontorshotell som välkomnande en med en receptionist blev genast mer intressant. Varför då kan många undra? Jag vill ha ett fint mottagande, eller bara en människa som ser en och ler när man kommer in på morgonen. Kontoren med receptionist var dem jag kom ihåg och dem kontoren som kändes bättre i magen. En receptionist och en proffsig receptionsdisk är något alla dem större företagen borde investera i.

Ett av mina första arbeten som tonåring var just receptionist yrket och jag älskade det. Att ge människor det lila extra är något jag alltid brunnit för. Jag trivdes så bra på den arbetsplatsen jag var på. Jag kände mig så uppskattad, sedd och inte minst behövd. Mina arbetsuppgifter som receptionist var att svara i telefon, ta hand om posten, boka möten och vara ansiktet utåt för företaget. Jag kunde också få hjälpa till med att göra i ordning konferensrummen och koordinera events. Att jobba som receptionist kan verkligen vara ett yrke som jag saknar. Att träffa nya människor kan vara det bästa jag vet 🙂

Att ha en vänlig människa i entrén gör väldigt mycket för hela upplevelsen och besöket. Håller ni inte med mig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *