Min graviditet vecka 38

Min graviditet vecka 38

Hej finaste ni! Vecka 39 är här, jösses! Nu är det dags för ännu en graviduppdatering här. Jag trodde att förra veckan kanske skulle bli den sista uppdateringen, men nu är vi HÄR och det är jag egentligen glad för.

Under vecka 38 har bebisen mätt 48,7 centimeter och vägt omkring 3 kilo. Vecka 38 och grönsaksjämförelsen har varit pumpa, ni vet den där STORA orangea klassiska pumpan. Helt galet!

Jag har denna vecka haft STORA problem med ryggsmärta, alltså att gallsmärtan vandrat ner i ryggen. Även mycket mycket sammandragningar och förvärkar som kommit allt oftare och mer intensivt. Förvärkarna har känts ända längst ner i magen och ut i låren. Vi har klockat värkarna när det har varit som jobbigast och som vi sett har värkarna kommit allt tätare. Inatt var jag på gång att höra av mig till förlossningen då jag hade värkar fram och tillbaka i över en timme. Men vid klockan 04 hade allt lugnat sig och då kunde jag somna om. Man har ju hela tiden i bakhuvudet nu att ”kanske vattnet går” när jag är iväg korta stunder och liknande. Det är ju närmre och närmre förlossningen för varje dag som går och det känns så pirrigt. Jag längtar så tills allt är igång, men å andra sidan är jag ju supernervös. Jag känner också av att jag ska behöva ”lämna” Leonard här hemma på obestämd tid och det känns supertufft. Vi vet ju att vi kommer att behöva stanna längre eftersom vi återigen ska göra kejsarsnitt. Allt kommer bli bra och jag tröstar med den tanken.

Nu blir det bara vila hela dagen. I morgon ska jag på sista besöket hos barnmorskan om bebis är kvar tills dess hehe.

Läs mer: min graviditet vecka 37

 

2 reaktioner på ”Min graviditet vecka 38

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *