Till er som vill ta det lugnt på hotell innan ni drar iväg från Arlanda

Ni som följer mig vet ju att jag haft tandvärk ett tag. Tack för alla hejarop som ni skickat under min helvetesvecka! Så skönt att antibiotikan tog till slut. Ni är också många som fått upp ögonen för Ulriksdals slottsträdgård, som jag skrev om häromdagen. Solna är verkligen en riktig Stockholmspärla. 

Faktiskt så har jag fått flera frågor om vad jag kan rekommendera för aktiviteter norr om Stockholm. Många av er som bor ute i landet verkar vilja kombinera semesterresan till Thailand med några extra dygn på något hotell Arlanda nära. Och självklart har jag tips på det! 

Bild av Connecting Flights Guide

Tips för att tjuvstarta solsemestern i Stockholm nära Arlanda

Jag har ju redan nämnt Ulriksdals slottsträdgård. Så det behöver jag inte tipsa om igen, ni kan läsa mer här om ni vill veta hur vi hade det sist. Men det finns en massa saker att göra i Solna, om ni vill utgå från hotellet på Arlanda.

Till exempel ska ni så klart ge Mall of Scandinavia ett besök. Visserligen kan ni säkert handla billigare när ni väl är iväg till Thailand eller något annat resmål – men Mall of Scandinavia är i mitt tycke Sveriges absolut bästa galleria, och värt ett besök oavsett om ni ska iväg på solsemester eller inte. 

Sedan tycker jag verkligen ni ska hålla koll på vad som händer på Friends arena, om ni har tänkt lägga ett par dagar i Solna/Arlanda-området. Jag var inte själv där när Rolling Stones spelade häromdagen, men jag har hört från lite äldre kompisar att det var en riktig pangkonsert. 

Grejer för barn i Solna/Arlanda

Ni vet ju också att mycket i mitt liv just nu handlar om min bebis, min fina lilla skrutt! Så självklart har jag mest barnaktiviteter i tankarna. Men det verkar även många av mina läsare ha, så självklart ska jag passa på att tipsa om bra grejer för barn runt Solna som ni lätt kan nå från hotellet på Arlanda.

  • Mulle meck-parken
  • Augustendals 4H-gård
  • Huvudstabadet
  • Svedenbadet (utomhus)

Särskilt Mulle meck-parken är en riktig höjdare. Jag älskar att gå dit med Leonard, även om han är lite liten för att riktigt leka loss själv än. Han är superfascinerad över alla små skrymslen och vrår som finns, och jag antar att jag får gå till biblioteket snart och låna hem några böcker om Mulle meck. 

Augustendals 4H-gård är också ett ställe som vi kan stanna på LÄNGE när vi väl kommer dit. Alla hästar och djur får Leonard att gå typ bananas, han blir så uppe i gasen! Har man tur kan man få klappa djuren också, och det är en riktig favoritgrej. Rekommenderas verkligen, det kan vara skönt att ta lite lugn tid tillsammans med hela familjen innan ni drar ut på det stora semesteräventyret.

Lugn och ro i Solna innan ni tar er an Arlanda-kaoset

Många av er verkar oroliga för hur det ska fungera på Arlanda när ni väl kommer dit. Det har verkligen varit en del rubriker om kaos och långa köer på senaste tiden. Då är det verkligen en toppenidé att lägga lite tid tillsammans i Solna innan ni kör hårt på semestern. 

För det är ju jättelätt att det blir bråk i familjen om ni är för stressade och trötta på flygplatsen. Tro mig, jag har varit med om det jättemånga gånger. Ofta är man inte ens osams på riktigt, det är bara miljön som gör att det blir hetsigt. Och att man typ åker dit direkt efter sista dagen på jobbet – klassisk miss, i min bok. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *