Gravid

Gravid vecka 18

Hej, ny vecka!
Vecka 19 och snart halvvägs. Detta gör att det är dags för mig att sammanfatta föregående vecka. Så hur har graviditetsvecka 18 varit då? Upp och ned med allt, precis som jag har varit van vid.

Gravid vecka 18

I onsdags, samma dag som jag gick in i vecka 18 åkte vi till Arvika. Tågresan måste ha varit av den värsta (tror jag). Kräktes 3-4 gånger innan vi var framme i Karlstad och skulle byta tåg. Det är inte helt lätt att “kräkas snyggt” på tåg. Att springa till toan med handen för munnen är inte så kul när vagnen har andra medpassagerare. Men det funkade ju det också. Jag hade inte driekt något val haha. Inga nya cravings har dykt upp under veckans gång. Jag håller fast vid fräsha saker och äter helst mycket av både sallad, frukt och bubbelvatten. Det extrema suget efter “pizza sallad” består… Kläderna passar inte längre och strumpyxorna får jag sätta under magen, annars trycker de för mycket och det gör ont.  Man får hitta sina lösningar hörni. I slutet av veckan poppade magen ut och naveln ser annourlunda ut. Dock syns ingen hormonrand än.

Gravidmage vecka 18

Här får två gravidbilder på magen i vecka 18 🙂 Dessa togs i vecka 17+5

Gravid symptom vecka 18

Herregud vad ont jag har börjat få i ryggen. Jag hade så svårt att lokalisera smärtan och trodde först det gjorde ont i njuren på höger sida (!?), men efter en hel del reasearch fick jag reda på att det är ländryggen som smärtar. Detta är tydligen jättenormalt och enligt barnmorskan så “ska” det börja denna vecka. Även höfterna gör mer ont och jag har fått svårt att böja mig och förflytta mig när jag sitter / ligger ner. Det kan låta märkligt eftersom jag inte är så stor än, men jag märker redan hinder. Men inte ska jag klaga, jag tycker snarare att det är häftigt att upptäcka nya “symptom”. Det hör ju liksom till. Både illamåendet och huvudvärken har varit värre denna veckan än förra. Jag har haft ett större behov av att “ta igen mig” efter utflykter och så vidare.

Nästa vecka är det rutinultraljud. Det ser jag fram emot.

läs mer: gravid vecka 17 

2 thoughts on “Gravid vecka 18

  1. Så kul det var att kika in här efter ett långt uppehåll. Började läsa din blogg för mååånga år sedan och tittar fortfarande in då och då. Stort grattis till graviditeten! Ska bli roligt att få följa ❤️

    1. Åå så fint att höra <3 Hoppas du ska stanna här. Jag finns även på Instagram om du vill följa @emmajennie.
      Stor kram.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *