Graviditet i vecka 5- 14

– Graviditet i vecka 5- 14 –

Hej vänner! Nu äntligen ska jag börja med min ”Gravid vecka för vecka uppdatering”.  Jag kommer ta igen de veckor som jag passerat redan 🙂 Hoppas ni kommer att gilla!

Vi hade vår insättning av embryo den 30 augusti 2023 (det embryo som jag blev gravid med). Embryot var odlat i fem dagar och förskt vid insättning.

Denna omgång (nr 3) kände jag hela tiden att det skulle bli ett positivt besked. Jag hade inte förkänning av mens och heller inte tron på att mensen skulle komma. Vilket den inte gjorde 🙂

11/9 plussade jag. Starkt och tydligt plus. Detta var vår riktiga testdag, 2 dagar efter beräknad mens.

Graviditet i vecka 5- 14

Graviditet i vecka 5- 14Jag var SÅ chockad!

Gravid Vecka 5 symptom

Här kände jag absolut ingenting. Jag vågade knappt vara lycklig över plusset, det kom så mycket tankar och rädslan över att det inte var något där inne gjorde mig superstressad.  Som vi kämpat. Jag vill bara veta att den finns kvar där inne och att den skulle utvecklas till ett foster och sedan en bebis.

Det enda jag kände var lite ömma bröst och stötar av milt illamående samt väldigt svullen mage. Detta kom i slutet av vecka 5.

Gravid Vecka 6 symptom

Denna vecka bokade jag bokat tid för inskrivning hos barnmorskan som sedan skedde några veckor senare. Jag hade även bokat tid för tidigt ultraljud som sker som skedde en dryg vecka senare.

I denna vecka kände jag mig inte det minsta gravid. Lite lite smärta i magen, men det var de enda. Jag hade dock en extremt svullen mage och lite ömma bröst. Illamåendet var knappt kännbart och kunde väl vara inbillning. Jag tänkte positivt och längtade efter att få se baby x hjärta slå på det tidiga ultraljudet.

Gravid Vecka 7 symptom

Första dagen i vecka 7 fick jag frågan av grannen om vi väntar barn igen. Blev så chockad och irriterad. Känner mig som en blåsfisk och ser gravid ut i vecka 30. Vågar knappt tro och lita på att jag faktiskt är gravid. Jag bad till gud varje dag att allt ska gå. Just denna vecka var tröttheten påtaglig och även yrsel. Jag ville mest sova hela tiden. Jag tyckte att det var jobbigt att jag ”såg” så gravid ut eftersom det var så tidigt.

Graviditet i vecka 5- 14Jag kände mig SÅ oerhört svullen. Dygnet runt. Jag hade även börjat känna av illamånde. Dämpade det med bubbelvatten och vitkolssallad som fortfarande är en STOR craving.

Gravid vecka 8 symptom

Denna vecka var jag så hård i magen, ont i nedre delen av ryggen, mycket illamående, yrsel, trötthet, brösten känns tunga.

Bebisens hjärta slår!!!! Det var så fantastiskt att se. Livia följde med till Crocus kliniken efter att vi lämnat Leonard på förskolan. Jag hade inte trott på min graviditet. Men nu hade vi fått se vår bebis. Känns så overkligt. Läkaren sa att allt såg bra ut. Bebisens storlek var bra och hen kunde ”bara” se en bebis hehe. Vi firade med en STOR och härlig frukost. Det kändes så fantastiskt. Graviditetens andra milstolpe.
Yrseln var verkligen jobbig denna vecka minns jag. Kände mig dimmig i ögonen och hade lock för öronen en hel del.

Två överlyckliga mammor – hjärtat slår!!

Gravid vecka 9 symptom

Denna vecka kände jag grova krämpor i rumpan. Det liksom högg när jag går. Sömnbehovet är stort och yrseln kom och gick, även illamåendet kom lite då och då och sköljer över mig.

Yrseln finns där och jag hade börjat få hjärtklappning. Även hugg i magen har jag känt av. Jag är även mycket gasig och hård i magen. Magen var fortsatt extremt svullen.

Berättade även för min mamma och pappa denna vecka vilket var superkul. Ingen av dem kunde tro på vad vi sa. Jag sov och sov under denna vecka, men kände mig pigg emellanåt.

Mamma / Mommor

Gravid Vecka 10

I början av denna vecka var det inskrivning hos barnmorskan. Det var inget vidare nytt sedan jag väntade Leonard. Hittills mår jag SÅ mycket bättre i denna graviditet. Illamåendet kommer och går, men inget kräk än. Fortsatt så svullen om magen. Jag kände mig kraftigt överviktig. Hade också en grov huvudvärk och den har varit super tuff. Aptiten har nästan varit som vanligt. Jag var så sugen på surt, mycket frukt och grönt samt kol i alla former. Har haft ont som håll bak i ryggen då och då.

Inskrivning hos Mama Mia Östermalm

Gravid Vecka 11

Denna vecka har jag varit hos barnmorskan och tagit första testet för äggvita i urinen. Fick även remiss till labb för att ta KUB prover. Livia var med mig och fick träffa min BM. Så trevlig är hon! Hon rekommenderade mig att börja med niferex så det gjorde jag på momangen.

Magen hade under veckan förändrat form.  Det kändes annorlunda och ”stor” under brösten. Magen var fortsatt SÅ svullen. Helt sjukt! Brösten är större och hängigare. Även vårtgårdarna har förändrats.

Blev BOMB förkyld under slutet av denna veckan, så ont i halsen och snorig samt hosta. Hade lite lätt mensvärk då och då under veckans gång. Aptiten var nästan som vanligt (förutom när jag var förkyld). Jag upplevde dålig kondition och hård hjärtklappning. Åt en massa frukt. Främst äpplen och mandariner som jag har stora cravings på.

En Anna märklig sak med denna graviditet är att jag kunnat dricka kaffe hela tiden… i vecka 6 minns jag att det smakade lite beskt, men det var allt. Jag mår också mycket bättre NU, än med Leonard. Jag tänkte mycket ”Hoppas allt är bra där inne”. Kunde inte låta bli att oroas.

Graviditet i vecka 5- 14Så så så trött, sjuk och illamånde. Gos med älsklingen var den bästa medicinen.

Gravid vecka 12

Veckan började med en otrolig magkatarr – fruktansvärd smärta under en hel eftermiddag, kväll och natt. Jag hade svår huvudvärk som också kom denna vecka. Har bara velat somma ifrån smärtan- Har vilat mycket under denna vecka. Sovit flera timmar per dag. Magen känns rejäl, redan nu..Denna vecka var första veckan som jag inte fick igen mina kjolar och blusar. Första beställningen av mamma kläder beställd!Förkylningen har varit kraftig och svår med mycket halsont. Ingen corona i alla fall efter många tester kunde vi konstatera det.

Gravid Vecka 13

Förkylning rond två kom i början av denna vecka. Jag orkade inte göra något. Bara ligga i sängen. Jag napade minst 2 gånger per dag. Denna vecka var det även dags för KUB och vi var så nervösa. Kuben gick så bra! Livia kunde följa med denna gång och det var jag överlycklig för. Så fort jag la mig på britsen så blundade jag och höll Livias hand hårt. Det var fantastiskt att få se en större bebis denna gång. Så stor skillnad från vecka 8. Vi fick bästa resultaten på kub och det känns så himla bra. Denna vecka har jag haft kraftig magkatarr och extrem trötthet.

Graviditet i vecka 5- 14

Gravid Vecka 14, blödningar

Ett par dagar in i veckan fick jag en blödning. Jag föll ihop på toagolvet och känslan var att allt var över. Jag fick total panik. Det var så sent och jag visste inte vad jag skulle ta mig till. Livia var så fint stöd. Vi ringde 1177 och efter detta samtal blev jag ännu mer orolig. Jag grät och torkade mig maniskt, men Inget mer blod kom. Jag ringde vidare till gyn akuten där jag fick ha ett videosamtal med en underbar sköterska. Jag förklarade min panik och hon lugnade mig. Hon gav mig rådet att försöka sova och tänka på att det är normalt med blödningar. Jag bokade i panik en tid på en privat Ultraljudsklinik som jag noga känner till. Morgonen därpå var jag på plats. Jag har aldrig i hela mitt liv varit SÅ nervös och livrädd. Jag bröt ihop på plats. Jag vågade inte titta på skärmen när läkaren placerade ultraljudet på magen. Det tog 10 sekunder så sa hen ”bebisen är vid liv jennie” då brast allt. Jag grät och grät.

Resten av veckan har präglats med mycket oro, huvudvärk och en del mens likande smärtor i magen. Jag är lugnare nu, men det var jobbigt att gå igenom.

       Graviditet i vecka 5- 14Vårt älskade lilla mirakel.

Hoppas ni gillade detta inlägg om min graviditet i vecka 5- 14. Jag kommer uppdatera med inlägg nästa vecka om min ”vecka 15”

Läs mer: Min graviditet med Leonard vecka 4-14

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *